Un magazin celebrează tradițiile românești și surprizele din inima Sibiului prin expoziții interactive și evenimente culturale

Casa Lidl este noua inițiativă prin care Lidl susține proiectul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Sâmbătă, retailerul deschide porțile Casei Lidl, fiind un proiect care aduce expoziții interactive și evenimente culturale. Situată în Sibiu, pe strada Piața Mică, Nr. 10, Casa Lidl este o inițiativă ce se  înscrie în parteneriatul dintre Lidl și programul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019.

 ”Casa Lidl este locul de fuziune al trecutului cu viitorul, unde bucătăria tradițional românească se reinventează sub accente inovatoare. Astfel, din 15 iunie, românii pot descoperi și experimenta tradiții și meșteșuguri locale, prin expozițiile, workshop-urile, degustările și evenimentele din Casa Lidl. Aici, oaspeții vor fi întâmpinați de Boier Gourmescu, care îi va introduce în povestea Casei și îi va conduce într-un tur care îmbină tradiționalul cu modernul”, se arată într-un comunicat transmis Europa FM.

Turul interactiv va începe în zona de expoziție, unde românii vor descoperi povestea brand-ului Cămara Noastră, lansat de Lidl în 2015. Printre exponatele care se vor afla în Casa Lidl se numără cele de la Muzeul Cămărilor Românești, proiectul inspirat de călătoria prin care retailerul a căutat prima rețetă a unui client, pe care să o transforme într-un produs Lidl. Astfel, în 2017, Lidl a fost primul retailer din România care a dezvoltat un produs nou împreună cu unul dintre clienții săi și care, după rețeta originală a unei gospodine, a produs la scară industrială un preparat care până atunci a fost realizat doar artizanal: Pelteaua de gutui a Eugeniei.

Tot aici, românii vor afla secretele unor rețete mai puțin cunoscute, specifice diferitelor zone ale României, descoperite de Lidl anul trecut, în încercarea de a identifica un nou produs care să ajungă în magazinele sale și reunite de retailer în Muzeul Bucatelor Ascunse. Preparatul care a ajuns pe mesele tuturor românilor a fost Rătavița Adrianei, o plăcintă cu nuci și miere.

Ulterior, Boier Gourmescu îi va duce pe invitați în zona de experiențe, unde de-a lungul verii vor avea loc diferite expoziții denumite Nedescoperiții­. De exemplu, românii îi vor putea cunoaște pe artiștii care se ocupă cu meșteșugul de linguri și lut și care duc tradiția mai departe, sau vor putea vedea operele de artă a artiștilor încă nedescoperiți, care se află la început de drum.

Mai mult, experiența Casei Lidl include și galeria Cămara Noastră, zona de degustare a produselor tradițional românești, pregătite după rețete autohtone de către furnizori locali și disponibile în magazinele Lidl. Totodată, aici vor avea loc și diferite evenimente, precum Rendez vous-ul Câmpenesc din perioada 21 – 23 iunie, unde Lidl îi invită pe români la un ospăț tradițional.

Înscrierile pentru participarea la evenimente și pentru tururi se desfășoară pe surprize.lidl.ro, iar zona expozițională din Casa Lidl poate fi vizitată fără rezervare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS