Confidenţialitate

Un lider al grupării Hells Angels din România a fost prins în Spania

Un lider al grupării Hells Angels din România a fost prins în Spania, în urma unei operaţiuni comune a poliţiei române, spaniole şi germane, coordonată de Europol. Bărbatul era căutat de autoritățile de la Bucuresti pentru tentativă de omor și trafic de stupefiante. Conducea în Spania o bandă de motociclişti în oraşul Benalmádena, din provincia Malaga.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

E vorba despre un  cetățean de origine germană, care a făcut parte din gruparea de motocicliști condusă de Marius Lazăr, extradat anul trecut de autoritățile române în Statele Unite. Hells Angels a fost interzisă în Germania încă din 2016, fiind acuzată că se ocupa de trafic de arme, droguri de mare risc, dar și de conspirație în două asasinate.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Spaniole,  Ana Ramon:

„Pe numele persoanei arestate, considerată de EUROPOL un obiectiv important, era emis de autoritățile române un ordin european pentru tentativă de omor. În plus, fusese membru al grupării Hells Angels. În urma descinderilor, au fost găsite o armă de foc, 32 de cartușe, arme albe și documente false utilizate de suspect. Aceasta persoana mai avea un ordin de reținere și de aducere emis de autoritățile din Germania, pentru trafic de droguri între Spania și nordul Europei.​”

Marius Lazăr a fost arestat la sfârșitul anului 2022 de polițiștii din București și a fost extrădat anul trecut în Statele Unite.

Asta după ce, în 2020, ar fi negociat un dublu asasinat și ar fi traficat 400 de kilograme de cocaină, dupa cum spunea atunci comisarul-şef Sergiu Popescu de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate:

Cocaina trebuia să alimenteze piaţa neagră din Noua Zeelandă urmând a fi distribuită cel mai probabil cu sprijinul membrilor grupării de motociclişti acolo. Achiziționau obiecte de lux, iahturi, autovehicule de lux, ceasuri, pe care le transferau de pe un continent pe altul. De asemenea, utilizau în transferurile ilegale de bani şi criptomonede”.

Foto: shutterstock