Un jurnalist trimite la Curtea Constituţională Legea alegerilor locale

Tribunalul Bucureşti a admis o contestaţie formulată de jurnalistul de la „Adevarul”, Liviu Avram, căruia i-a fost respinsă candidatura ca independent la Primăria Capitalei.
Acestia s-a inscris in cursa pentru alegeri cu doar trei semnaturi. Liviu Avram sustine ca alegerea primarilor dintr-un singur tur, dar si depunerea unei liste cu semnaturi care sa contina cel putin 1% din numarul total al alegatorilor inscrisi in Registrul electoral avantajeaza marile partide.
”Am ales cifra de 3 semnături prin analogie cu soluţia adoptată de către Parlament în ceea ce priveşte numărul de semnături necesare pentru constituirea unui partid politic, soluţie adoptată după ce Curtea Constituţională a decis că cerinţa de a prezenta 25.000 de semnături pentru formarea unui partid este o ingerinţă excesivă asupra dreptului de asociere şi a declarat-o ca fiind neconstituţională. Această cifră a reprezentat, aşadar, singurul reper valid din punct de vedere legal faţă de care m-am putut raporta atunci când am întocmit lista de semnături”, explica Liviu Avram.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Într-un alt dosar, Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia PNL privind alegerile într-un singur tur. Liberalii vor ataca decizia la instanța supremă. Liviu Avram explica faptul ca el a ales o alta cale de a ataca prevederea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS