Un fost profesor locuieşte de peste 3 decenii pe o insulă din largul coastei Sardiniei, pe care o are în administrare.
În contextul actualei pandemii, Mauro Morandi le vorbeşte compatrioţilor săi despre modurile în care a supravieţuit singur, cu gândurile sale, într-un loc pustiu.
Italianul a vrut să plece în Polinezia, dar a ajuns din greşeală pe insula Budelli.
După izbucnirea epidemiei provocate de noul coronavirus, Mauro Morandi a povestit la telefon, pentru CNN, că nu se teme.
“Mă simt în siguranţă aici. Această insulă oferă protecţie totală. Niciun risc. Nimeni nu ajunge aici, nu vezi nici măcar o singură barcă să treacă”, a mărturisit acest Robinson Crusoe al zilelor noastre.
Mauro Morandi îşi face griji pentru rudele sale care locuiesc în nordul Italiei, la Modena, una dintre zonele afectate de epidemie: ”Ei trăiesc vremuri grele!”.
În schimb, pentru el viaţa nu s-a schimbat prea mult.
De obicei, câţiva turişti mai ajungeau pe insulă, dar restricţiile impuse de autorităţi vor face ca peste vară nimeni să nu mai debarce acolo.
Mauro Morandi le explică italienilor că săptămânile de izolare nu ar trebui să îi deprime ci să le folosească drept ocazie pentru investigaţii interioare, sufleteşti. ”Stau închis în casă în fiecare iarnă, luni întregi. Ce naiba, nu pot oamenii să stea în casă câteva săptămâni? E absurd”.
Numărul infectărilor a depășit, în weekend, pragul de 300.000 pe glob. 13.000 dintre cazuri au fost mortale. 92.000 de pacienți s-au vindecat. Italia rămâne cea mai afectată țară. Bilanţul epidemic a urcat duminică, la 5.476 de morţi în Peninsulă.