Confidenţialitate

Un inginer român a fost răpit în Nigeria. MAE a activat celula de criză

Un inginer român a fost răpit în sudul Nigeriei de indivizi înarmaţi rămaşi neidentificaţi, relatează Dailypost Nigeria.

Incidentul a avut loc aseară pe un şantier pentru construirea căii ferate.

Persoane înarmate au atacat un grup care escorta cetăţeni străini, reuşind să răpească un inginer român.

Autorităţile nigeriene au confirmat incidentul armat şi răpirea, precizând că a fost lansată o operaţiune de căutare şi salvare a a ostaticului.

Ambasada României în Nigeria a cerut autorităţilor nigeriene să depună toate eforturile pentru salvarea cetăţeanului român.

 

Reacția MAE

Familia cetăţeanului român rănit în Nigeria a fost notificată cu privire la acest incident, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE), precizând că reprezentanţii misiunii diplomatice române sunt în contact permanent atât cu familia bărbatului, cât şi cu autorităţile federale nigeriene competente şi cu angajatorul.

Ambasada României la Abuja urmăreşte cu atenţie cazul cetăţeanului român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie 2016. Familia cetăţeanului român a fost notificată cu privire la acest incident. Reprezentanţii misiunii diplomatice române sunt în contact permanent cu autorităţile federale nigeriene competente, cu angajatorul, precum şi cu familia cetăţeanului român“, anunţă reprezentanţii MAE.

Potrivit acestora, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe a fost activată Celula de Criză, fiind iniţiate procedurile specifice în astfel de cazuri.