Un incident grav a avut loc in urma cu putin timp la Uzina R din Feldioara (AUDIO)

Doua angajate au suferit arsuri pe suprafeţe mari ale corpului, inclusiv pe caile aeriene.

Accidentul s-a produs la Uzina de Rafinare a Concentratelor Uranifere din Feldioara. Din cauza specificului uzinei, în interiorul unităţii se lucrează cu substanţe periculoase, care necesită o manipulare specială, cu respectarea mai multor norme specifice de protecţia muncii.

Din informaţiile apărute imediat după producerea accidentului, reiese că cele două angajate ale uzinei ar fi efectuat manevre pentru vopsirea unor utilaje şi că vaporii substanţelor utilizate s-au aprins la un moment dat.

Femeile, cu vârste în jur de 50 de ani, au suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe mai mult de jumătate din suprafaţa corpului, dar şi pe căile respiratorii. Pentru că starea lor este considerată critică, s-a solicitat intervenţia unui elicopter SMURD. Victimele accidentului de muncă au fost transportate către Ghimbav, cea mai apropiată localitate din care pot fi preluate de elicopter.

Reprezentanţii Inspectoratului de Muncă Braşov s-au deplasat la uzina pentru prelucrarea uraniului din Feldioara şi urmează să stabilească cine este responsabil de producerea accidentului. Aceştia nu au furnizat până la acest moment detalii din ancheta întreprinsă.