Confidenţialitate

Un fost șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, arestat 30 de zile pentru corupție | AUDIO

Comisarul-șef Florin Valy Finiș a fost reținut miercuri după-amiază de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava.

Fost șef al Serviciului Permise și Înmatriculări în cursul anului 2020, ofițerul a făcut parte din rândul suspecților chiar din momentul în care a început ancheta în cazul fabricii de permise de la Suceava.

În noiembrie anul trecut, Florin Finiș a fost audiat, dar în final i s-a permis să se întoarcă acasă. Între timp, procurorii DNA au adunat și alte probe împotriva sa, iar în cursul zilei de ieri pe numele său a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore pentru mai multe infracțiuni de luare de mită.

În același dosar au mai fost reținute în luna noiembrie a anului trecut alte 12 persoane, în frunte cu un alt fost șef al Serviciului Permise și Înmatriculări, comisarul-șef Radu Obreja. Toți au fost eliberați între timp, iar ancheta este încă în derulare.

În spatele gratiilor a ajuns și comisarul-șef Viorel-Andrei Donciu, care a fost adus la Suceava de la Maramureș pentru a-i înlocui pe colegii săi arestați la finalul anului trecut. Acesta a fost acuzat, de asemenea, de fapte de corupție, iar între timp a și fost trimis în judecată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexandru Neagu