Un fost luptător în al Doilea Război Mondial, student la 104 ani

Un fost luptător în al Doilea Război Mondial, Chester Gryzbowski, are o pasiune pentru inginerie încă din tinerețe. Ajuns acum la 104 ani, el și-a împlinit în sfârșit visul și a fost admis în “primul an de onoare” la universitatea unde a dorit mereu să învețe, potrivit metronews.fr.

Născut în 1912 în Illinois, de meserie măcelar, el nu a încetat niciodată să spere că va studia matematica și ingineria.

La inițiativa unui membru al Congresului Statelor Unite și a președintelui Georgia Institute of Technology, universitate specializată în inginerie, Chester a primit un statut special de student în “primul an de onoare”.

În urmă cu o săptămână, el a pozat mândru alături de ceilalți noi studenți, cu șapca tradițională și regulamentul campusului, potrivit Inside Edition.

Fostul luptător a primit și o scrisoare de la președintele universității, datată 9 mai. “Nu vă pot mulțumi îndeajuns pentru sacrificiile pe care le-ați făcut în serviciul țării și al lumii noastre”, a scris el. Chester, care locuiește într-un centru pentru veterani, nu va putea asista la cursuri, însă s-a declarat “onorat” de această înscriere simbolică, “Georgia Tech” fiind universitatea la care a visat mereu.

student la 104 ani

După ce a terminat liceul, nu a putut fi trimis la facultate de părinți, care nu aveau destule mijloace financiare. Chester a fost trimis în 1942 pe frontul din sudul Pacificului, în războiul aliaților cu Japonia. La întoarcerea în țară, a fost nevoit să se angajeze în sectorul alimentar pentru a-și întreține soția și fetița de trei ani, precizează site-ul Today.

student la 104 ani 3

Pasiunea pentru inginerie nu i-a trecut însă. Și astăzi păstrează cu mare grijă o carte de trigonometrie în camera sa. “Ingineria m-a interesat mereu fiindcă îmi place matematica și la fel de mult îmi place să construiesc. Ar fi fost un mijloc extraordinar să ajut oamenii”, a declarat “studentul” care va împlini 105 ani la sfârșitul acestei luni.

Sursă: Agerpres

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS