Un disc cu primele înregistrări ale The Beatles a fost vândut cu aproape 100.000 de euro – VIDEO

Un disc foarte rar, supranumit „Sfântul Graal al trupei The Beatles”, deoarece conţine unele dintre primele înregistrări ale grupului britanic, a fost vândut cu suma de 77.500 de lire sterline (98.150 euro), la o licitaţie organizată de casa Omega Auctions, marţi, în oraşul Warrington din Marea Britanie, scrie bbc.com.

Discul pe vinil, ce conţine piesele „Till There Was You” şi „Hello Little Girl”, a fost înregistrat în anul 1962 şi este primul disc imprimat de trupa The Beatles înainte ca aceasta să debuteze în topurile britanice.

De asemenea, discul conţine semnătura managerului grupului, Brian Epstein. 

Acest disc de 78 de turaţii a fost imprimat în magazinul HMV din Oxford Street din Londra, înainte de a fi prezentat producătorului George Martin, care a murit în luna martie a acestui an, de managerul Brian Epstein, în sediul casei de discuri EMI.

„Sfântul Graal al trupei The Beatles” a petrecut mai bine de o jumătate de secol în podul casei muzicianului Les Maguire, clăparul unei trupe din Manchester, Gerry and the Pacemakers. 

Les Maguire, în vârstă de 74 de ani, a primit acest disc chiar de la Brian Epstein în anul 1963.

John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr şi George Harrison au format The Beatles în 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

https://www.youtube.com/watch?v=jTGuP_hpvWo