Un deținut de la Penitenciarul Focșani a fost depistat cu TBC

Anchetă epidemiologică la Penitenciarul Focșani, după ce un deținut a fost depistat cu tuberculoză. Din primele date, se pare că bărbatul avea TBC în momentul în care a fost încarcerat, iar boala s-a agravat în lipsa tratamentului. Ancheta trebuie să stabilească nu doar dacă boala s-a transmis și altor persoane, ci și cum a trecut deținutul peste perioada de carantină, fără ca medicii să depisteze că e bolnav.

Mai mulți deținuți de la Penitenciarul Focșani, dar și o parte dintre gardieni sunt trimiși în această perioadă la analize, după ce s-a descoperit că unul dintre deținuți are tuberculoză. Toate persoanele care au intrat în contact cu acesta sunt consultate, pentru a se elimina riscul unui focar de infecție.

Ancheta declanșată la nivelul instituției trebuie să stabilească exact ce s-a întîmplat și cum a fost posibil ca deținutul să nu fie diagnosticat într-o fază mai puțin avansată a bolii. Surse din cadrul Penitenciarului au precizat că bărbatul nu s-a infectat în spatele gratiilor, ci era era bolnav în momentul încarcerării, însă boala nu a fost depistată în perioada de carantină și urma controalelor periodice. Fără un tratament adecvat, care să țină tuberculoza sub control, maladia s-a reactivat. În prezent, deținutul diagnosticat cu TBC nu se mai află la Penitenciarul Focșani, fiind transferat la un spital-penitenciar din țară. Deocamdată nu se știe dacă persoanele care au intrat în contact cu bolnavul s-au infectat sau nu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS