Confidenţialitate

Un deces și cel puțin 20 de bătrâni infectați cu SARS CoV-2 într-un cămin din nordul Bucureștiului

Cel puțin 20 bătrâni sunt infectați cu SARS CoV-2 într-un azil din București. Directoarea centrului susține că testările s-au făcut greoi, și nu pentru toată lumea. Mai mult, acuză Direcția de Sănătate București ar fi depășită de situație.

Căminul pentru bătrâni se află în nordul Bucureștiului. Directoarea centrului, Iuliana Căpraru, susține că s-a rugat de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică să testeze toți rezidenții, dar că i s-a răspuns că personalul este ocupat, anunță radio Europa Liberă.

Testarea s-a făcut în tranșe, la o săptămână după primul deces din cămin iar rezultate s-au primit doar pentru o treime din numărul celor care stau în cămin.

Prima persoană a primit confirmare pe 12 iulie, la o zi după ce fusese internată în spitalul Elias. Pe 13 iulie, a decedat, dar testarea nu a început decât pe 15 iulie, și nu pentru toată lumea, ci numai la etajul 1 – unde fusese depistat primul caz –  și personalul căminului, reclamă directoarea.

Deocamdată, 20 de persoane au primit rezultatul că s-au infectat în căminul din nordul capitalei.

Potrivit site-ului radio Europa Liberă, surse din cadrul Direcției pentru Sănătate Publică au motivat testarea doar la etajul 1, nu și la parter și etajul 2 , prin faptul că doar la primul etaj au fost depistate cazuri iar cei testați sunt doar contacții direcți cu simptome.