Confidenţialitate

Coral înalt de 500 de metri, descoperit de cercetători în Australia | VIDEO

Un coral uriaș a fost descoperit în partea de nord a Barierei de Corali din Australia, prima astfel de descoperire din ultimii 120 de ani.

Cu o înălțime de 500 de metri, coralul este mai înalt decât Empire State Building din New York, iar oamenii de știință au făcut anunțul după ce au petrecut 12 luni studiind formațiunea subacvatică.

Cu ajutorul unui robot special, denumit SuBastian, echipa de cercetători din cadrul Schmidt Ocean Institute au realizat un live-stream cu descoperirea, duminică, și au postat imaginile pe YouTube.

„Găsirea unui recif cu o înălțime de 500 de metri din Marea Barieră de Corali în zona Cape York arată cât de misterioasă este lumea din imediata apropiere a coastei”, a declarat Dr Jyotika Virmani, directorul executiv SOI, potrivit BBC.

Marea Barieră de Corali, cel mai mare ecosistem de acest fel din lume, găzduiește peste 1.500 de specii de pești, 411 specii de corali și zeci de alte specii marine.

Zona se întinde pe o distanță de 2.300 km și, în ultimii ani, a fost grav afectată de încălzirea globală.

Un studiu publicat recent arată că Marea Barieră de Corali a pierdut deja peste jumătate din corali din 1995 și până în prezent.