Un copil din Târgu Mureș nu este acceptat la școală, fiindcă mama lui este în China | AUDIO

Părinții elevilor de la o școală din Târgu Mureș vor ca un copil să nu mai meargă la cursuri, de teamă că mama lui, care urmează să se întoarcă din China, ar putea avea coronavirus.

Ei cer Inspectoratului şcolar să-l ţină pe elev în carantină timp de două săptămâni.

Inspectorul şcolar general spune, însă, că nu are nici un motiv şi nici o pârghie legală prin care să interzică elevului să vină la cursuri.

Părinţii elevilor de clasa 1 de la şcoala George Coşbuc din Târgu Mureş au scris Inspectoratului Şcolar o scrisoare prin care cer ca atât copilul respectiv, cât şi rudele acestuia, să nu vină la şcoală timp de două săptămâni.

Adică perioada cât mama elevului va fi în carantină. Părinţii se tem – spune Claudiu Băndilă, Şeful Inspectoratului Şcolar Mureş:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Mama elevului se întoarce în câteva zile din China, din regiunea Macao – unde au fost depistate mai multe cazuri de coronavirus.

Ea va fi verificată la frontieră, la intrarea în ţară şi doar dacă prezintă simptome vor fi luate măsuri.

Altfel, spune Claudiu Băndilă, nu există nici un motiv pentru a-l opri pe elev să vină la şcoală:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Părinţii îngrijoraţi mai cer ca, după terminarea perioadei de carantină, atât copilul, cât şi mama lui, să-şi facă analizele şi să prezinte rezultatele.
Între timp, Direcţia de Sănătate Publică Mureş a cerut şcolilor din judeţ să identifice spaţii unde nu se ţin cursuri, dar care pot fi folosite ca loc de carantină, pentru eventuale cazuri de gripă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS