Un copil din județul Bacău a murit după ce medicii ar fi refuzat să-l interneze de două ori

Un copil în vârstă de 4 ani din județul Bacău a murit după ce medicii ar fi refuzat să-l interneze în două rânduri.

Familia minorului spune că acesta se simțea rău, dar doctorii de la spitalul din Moinești l-au diagnosticat, de două ori, cu otită și i-au prescris tratament la domiciliu.

Copilul a murit a treia zi, iar medicii legiștii au scris, pe certificatul de deces, că suferea de meningoencefalită – nu de otită.

Familia minorului dă vina pe medicii care nu au vrut să-l interneze.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Domnul doctor de la Moinești s-a uitat în urechea băiețelului și mi s-au dat niște rețete pentru tratament. M-au trimis acasă, să merg la farmacie și să cumpăr medicamentele. Plângea, nici ochișorii nu-i putea deschide, d-abia putea vorbi. Pe el îl dureau capul, burtica”, a explicat mama copilului.

Medicii de la spitalul din Moinești spun că au făcut, cităm, o ”așa-zisă” anchetă și au ajuns la concluzia că procedurile au fost respectate, spune directoarea medicală a unității, Maria Purcărin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noi am analizat acest caz care este deosebit, mai ales că este vorba de un copil de 4 ani care a și decedat. În ce a constat așa-zisa anchetă, dacă vreți să-i spuneți așa? – noi am analizat traseul copilului de la prima prezentare și până la ultima.  Deci, eu nu am spus că nu au greșit (n.r. medicii). Eu am spus că noi am analizat din punct de vedere administrativ”, a spus, pentru Europa FM, directoarea medicală a spitalului din Moinești.

Cât despre o anchetă extinsă – aceasta poate fi începută doar la cererea poliției sau a familiei.  Nimeni nu a cerut așa ceva până acum, mai spune Maria Purcărin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Pentru a analiza dacă s-a greșit din punct de vedere profesional, asta ține de competența unei comisii de specialitate. Deocamdată, ca să se dispună așa ceva trebuie să existe o sesizare ori din partea aparținătorilor, ori din partea Poliției. Până la ora aceasta, nimeni nu a făcut nicio sesizare”,
a adăugat Maria Purcărin.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS