Confidenţialitate

Un consilier a venit la ședința Consiliului Județean Tulcea deși are Covid

Poliţia din Tulcea s-a autosesizat după ce un consilier PNL a venit la şedinţa Consiliului Judeţean, deşi se afla în izolare la domiciliu, fiind confirmat cu COVID 19. El va fi cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Incidentul s-a transformat într-un mic război politic între PNL şi PSD.

Ionel Racheleanu, consilier judeţean de Tulcea, din partea PNL, s-a dus la şedinţă în baza unei învoiri a Direcţiei de Sănătatea Publică. Aceasta îi permitea, însă, să meargă la spital, nu la şedinţă.  Consilierul pare să fi forţat învoirea şi s-a dus la şedinţa unde votul său ar fi contat, e de părere preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

”Liberalii au găsit de cuvință să invite în sală să voteze un consilier care era infectat Covid, care era în izolare și care, probabil, gândeau domniile lor, le asigură o majoritate pentru a obține un vot de vicepreședinte al Consiliului Județean”, a declarat Horia Teodorescu.

Liberalii din Consiliul Judeţean îi iau apărarea colegului lor şi spun că era în a 13-a zi de izolare şi că ar fi avut şi un test ieşit negativ, între timp. În plus, au propiile acuzaţii la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean, care e de la PSD.

”M-aș fi bucurat dacă președintele de Consiliu ar fi avut aceeași reacție și în privința propriilor colegi, pentru că au fost cazuri în care, colegi din anumite birouri, din nefericire au fost infectați cu Sars Cov 2 și ceilalți colegi care rămâneau în birou nu erau trimiși acasă, în carantină, ca fiind contacți direct, de aceea spun că este o dublă măsură”, spune Michael Gudu, consilier judeţean PNL.

Consilierul care a venit la şedinţă este cercetat acum pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

  • Liliana Nicolae