Un complex rezidențial va fi construit pe malul lacului Tei

Un proiect imobiliar controversat a fost avizat de Primăria Capitalei: mai multe blocuri de 14 etaje ar urma să fie construite pe malul lacului Tei.

Inițiatorii Planului Urbanistic Zonal sunt mama și sora lui Cristian Borcea, fost acționar al lui Dinamo, potrivit documentelor obținute de HotNews.ro

Proiectul se află acum în dezbatere publică, urmează votul în ședința Consiliului General.

Arhitectul șef al Capitalei, Ștefan Dumitrașcu, a semnat avizul de urbanism pentru acest proiect la 27 ianuarie.

Astfel, pe malul lacului Tei, în zona Șoseaua Petricani, ar urma să fie construit un ansamblu rezidențial cu blocuri de 14 etaje și înălțime de 45 de metri – pe un teren de aproape 26.000 mp – construcțiile urmând să ocupe 45% din teren.

Blocurile vor fi construite la o distanță de 30 de metri față de malul lacului.

Ansamblul vă avea 30% spațiu verde. Inițiatorii proiectului ar fi mama și sora lui Cristian Borcea, potrivit Hotnews.ro.

Numele fostului acționar al lui Dinamo și al Violetei Călin – sora acestuia – sunt menționate în dosarul retrocedărilor, în care a fost inculpat fostul primar al Sectorului 2 – Neculai Onțanu.

Acum patru ani, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, fiind acuzat că a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la Cristi Borcea, care dorea să obțină mai multe terenuri.

Proiectul este în dezbatere publică pe site-ul primăriei Capitalei, iar bucureștenii nu văd cu ochi buni construcția acestui ansamblu rezidențial.

Proiectul urmează să fie votat în ședința Consiliului General.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS