Confidenţialitate

Un clujean lasă plicuri cu bani prin oraş pentru oamenii săraci (AUDIO)

Un clujean care nu doreşte să îşi dezvăluie identitatea a pornit o campanie de ajutorare a oamenilor nevoiaşi: pune în plic bancnote de 50 sau 100 de lei şi lasă instrucţiuni celui care găseşte plicul să dea unui om nevoiaş cel puţin jumătate din sumă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru a-i încuraja şi pe alţii să facă astfel de fapte, omul a creat o pagină de facebook, numită Bani cu Suflet, unde lasă indicii cu privire la plicurile ascunse. De asemenea, el publică pe pagina respectivă fotografii cu cei care au fost ajutaţi cu banii dăruiţi.

“Ce încerc eu să fac este în primul rând să aduc un zâmbet pe faţa oamenilor, printr-o metodă atât de simplă şi cu sume mici. Eu am zis ca cel puţin jumătate din sumă să fie donată altcuiva aflat în nevoie”, a declarat acesta, scrie clujmedia.ro.

În prima zi, cel care a găsit plicul a oferit jumătate din sumă unei fetiţe care vindea iconiţe ca să îşi poată cumpăra mâncare. A doua zi, tânăra care a găsit banii i-a dărut pe toţi unei bătrâne.

“Sunt banii mei personali, da, dar deja foarte mulţi oameni mi-au scris că vor să se implice şi vor să fie „anonimi pentru o zi””, a mai spus clujeanul.

Spune că a preluat ideea din Statele Unite, unde un milionar din San Francisco a decis să ofere comunităţii o parte din banii strânşi. Ulterior, exemplul său a fost urmat de filantropi din zeci de oraşe americane.

Pozele cu plicurile gasite prin Cluj-Napoca sunt postate pe Facebook cu hashtag-ul #BaniCuSuflet.