Un chirurg român din Statele Unite îi tratează gratuit pe bolnavii sărmani din România

„Mă numesc Daniel Murariu și acum 21 de ani când am plecat în Statele Unite mi-am dorit să devin medic. Astăzi îmi doresc să pot să ajut comunitatea din România prin profesiunea pe care o practic în Statele Unite”, aceasta este misiunea doctorului Daniel Murariu, medic chirurg la Spitalul Universitar Virginia.

Potrivit digi 24, Daniel Murariu a emigrat cu părinții în Statele Unite ale Americii în anul 1994. A studiat acolo medicina, dar nu a uitat niciodată de unde a plecat. Pentru că în România nu există un centru unde pot fi operați pacienții cu malformații cranio-faciale, și-a convins mai mulți colegi de la Universitatea din Virginia să vină la Iași de două ori pe an pentru a face astfel de intervenții, dar şi să îl ajute să strângă fonduri. Anul acesta la Iași au fost operați gratuit 20 de pacienți.

„Mi-a spus că în România e mare nevoie de un centru de chirurgie cranio-facială pentru copii. Ne-am întâlnit și m-a întrebat dacă putem strânge banii pentru proiect. Și am reușit! Am strâns aproximativ 650.000 de lei”, povestește reprezentantul unei organizații umanitare din Honolulu.

Iniţiativa medicului vine în contextul în care aproape 20.000 de medici au plecat din România numai în ultimii opt ani. Daniel Murariu demonstrează că îți poți ajuta semenii chiar dacă locuiești la mii de kilometri de țară.

Acum caută soluții pentru a înființa un centru de chirurgie cranio-facială la Iași, cu ajutorul medicilor români și americani. Un astfel de centru costă  6 milioane de euro.

 

foto: adevarul.ro