Un chinez la Focșani

Prima lui opțiune a fost limba și literatura română, pentru că asta își dorește să studieze și a fost admis acolo unde și-a dorit, cu medie mare.

Pare o poveste banală despre un elev oarecare, care din toamnă va merge la liceu. Un amănunt totuși, deloc de neglijat: proaspătul licean admis cu media 9.54 și care va studia intensiv limba română este cetățean chinez.

Liu Jing Qin poate fi considerat pe bună dreptate unul dintre performerii admiterii la liceu din acest an.

El a fost admis cu media 9.54 la Colegiul Național Unirea din Focșani, unitate de top la nivel național și cea mai bună din județul Vrancea.

Proaspătul licean a absolvit Școala Ștefan cel Mare din Focșani, unde a venit, prin transfer, de la București, la jumătatea primului semestru din anul școlar ce s-a încheiat.

În vîrstă de 18 ani, el s-a acomodat repede la școală, fiind primit bine de colegii săi, în ciuda diferenței de vîrstă. Cetățeanul chinez vrea să studieze limba română intensiv, așa că prima lui opțiune la admitere a fost filologia.

El putea fi admis la oricare alt profil, fiind foarte bun la matematică. La Evaluarea națională, focșăneanul prin adopție a obținut nota 9,30 la limba și literatura română, iar la matematică a luat 9.75.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS