Confidenţialitate

Un bărbat rătăcit în zona Straja a supraviețuit 8 zile doar cu apă și fructe de pădure, în condiții de temperaturi extreme

Un bărbat din Lupeni a fost găsit în viață după 8 zile, în care a trăit în apropierea unui pârâu din zona Straja. Omul a trăit 8 zile cu apă și fructe de pădure la temperaturi extreme. Cum a supraviețuit? Nici salvatorii nu își pot explica.

Omul a fost dat dispărut de familie în 5 septembrie, după ce a plecat din munte.

Salvamontiștii l-au căutat zi de zi, chiar și cu câini de urmă, și ce știau despre bărbat era că se auzea o apă la telefon, atât cât a mai putut să vorbească până s-a descărcat bateria.

Nimeni nu își explică cum de a fost găsit în viață, după 8 zile, timp în care la munte a fost extrem de frig, ploi și lapoviță.

Ovidiu Oaidă, salvamontist care a participat la căutări, spune că bărbatul a fost găsit în zona pârâului Brăița, printr-un miracol, când nimeni nu se mai aștepta să fie în viață.

Când l-au găsit, bărbatul le-a spus salvatorilor că a mâncat zmeură și că apa face minuni.

Fratele omului care a fost dat dispărut este și el salvamontist, iar cei care au participat la căutări, oameni cu experiență de peste două decenii, spun că nu au mai întâlnit un astfel de caz.

Asta în condițiile de climă de la începutul lunii septembrie, cu temperaturi extrem de mici și ploi.

Bărbatul a fost adus acasă și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Citește și: Un primar vrea să ofere recompense financiare celor care fotografiază oameni cum arungă gunoiul la întâmplare. Banii vin din buzunarul lui

Foto: Shutterstock