Confidenţialitate

Un primar vrea să ofere recompense financiare celor care fotografiază oameni cum arungă gunoiul la întâmplare. Banii vin din buzunarul lui

Un primar din Gorj oferă recompense persoanelor care îi dau informații despre cei care aruncă gunoiul în alte spații decât ghenele de gunoi. Edilul din localitatea Stejari susțiune că pentru fiecare fotografie sau filmuleț trimis oferă suma de 200 de lei.

Primarul din localitatea Stejari, Robert Păiuși, a publicat această informație pe o pagină de socializare.

În aceasta, edilul le cere locuitorilor să-i trimită fotografii sau filmulețe care să ducă la identificarea persoanelor care aruncă gunoaiele la întâmplare.

Pentru acestea, primarul oferă suma de 200 de lei.

Banii, susține edilul, vor fi din buzunarul lui. În felul acesta, primăria poate identifica oamenii care aruncă deșeurile pentru a-i sancționa.

Robert Păiuși nu este la prima inițiativă de acest gen. În urmă cu câteva luni, primarul a promis salariul său pe o lună pentru cel care oferă informații despre cei care dau foc vegetației uscate.

Incendiile din zonă s-au extins atunci și au afectat pădurea.

În urma anunțului, incendiile au fost stopate.

Citește și: Sezonul estival a lăsat în urmă mormane de gunoaie pe litoral. Voluntarii s-au mobilizat pentru a ecologiza malul mării. „N-au invățat nimic” | AUDIO