Un bărbat ce a pretins că e doctor a păcălit primarii din mai multe județe din zona Moldovei

Primarii din zeci de comune din mai multe judete au fost păcăliţi de o persoană care pretinde că reprezintă organizaţia Medici Fără Frontiere. Falsul doctor cere să i se pună la dispoziţie săli unde să facă ample controale medicale şi a cerut în schimb să-i fie plătite sume între 800 şi 2.000 de lei ca să-şi poată amenaja cabinetele mobile.

In orasul Murgeni din judeţul Vaslui de exemplu, autoritatile au pregătit locatiile in care echipele de medici să ofere consultaţii gratuit timp de trei zile. Sute de oameni au venit in fata primariei pentru a primi asistenta medicala. După ce au asteptat cateva ore, ei au fost trimişi acasă.

Cum n-a mai reuşit să dea de presupul medic primarul şi-a dat seama că totul a fost o păcăleală. Situaţia din Murgeni s-a repetat şi în zece comune din judeţul Suceava, unde primarii i-au mobilizat pe localnici pentru falsele consultaţii, după ce au încheiat contracte de prestări servicii cu aşa-zisul reprezentant al organizaţiei Medici Fără frontiere. Au platit in schimb taxe cuprinse intre 800 si 2000 de lei. Banii au fost ceruti ce falsul medic pentru achizitionarea de substante dezinfectante.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS