Confidenţialitate

Un bărbat care şi-a dat demisia a câștigat 1 milion de dolari călătorind prin lume – GALERIE FOTO

Johnny Ward provenea dintr-o familie săracă de irlandezi şi ura să muncească zi de zi de la 9 la 17. A cochetat cu diferite locuri de muncă – a fost profesor de engleză, şi chiar s-a înscris şi în experimente medicale, înainte să ajungă să aibă un job bine plătit, de 20 de mii de dolari pe lună, în vânzări: „Provin dintr-o familie săracă şi îmi este frică să fiu din nou la fel.”

Cu toate acestea, nu era fericit. După câteva luni, Johnny Ward a decis că i-a fost de ajuns. „Am realizat că viaţa este scurtă şi nu vreau să o trăiesc închis într-un loc în care nu îmi doresc să fiu, de luni până vineri”, a scris Ward pe Facebook.

„Mă simţeam de parcă nu eram îndeplinit în niciun fel, de parcă nu eram liber, şi trebuia să cer permisiune să îmi iau timp liber – şi nici nu mă descurc bine cu autorităţile.”

Aşadar, în 2010 a început un blog despre călătorii. „Am asociat conceptul de a face bani online, cu o personalitate asemănătoare unui şarlatan”, a povestit pentru Business Insider. „Nu puteam să îmi dau seama cum oamenii chiar fac acest lucru, dar apoi am început să realizez ce trebuie să fac şi am fost uimit, nu mi-a venit să cred”.

Ward lucrează, virtual, alături de alţi patru oameni, de pe laptopul personal timp de câteva ore pe săptămână, câştigă aproximativ 1000 de dolari pe lună, deşi călătoreşte, iar iubita lui îl însoţește în zborurile pe care le face. Plănuieşte să viziteze fiecare ţară din lume, iar până acum a văzut 152 dintr-un total de 193. „Parcă nu e adevărat.”

„Trebuie să tragi linie şi să spui: Acum o să o fac! Indiferent de cum plănuieşti să faci bani, trebuie să îţi faci un blog, chiar daca nu îl vei monetiza. Fii o voce, fii o autoritate! Eu întotdeauna mi-am dorit să fiu liber, iar să fii cu adevărat liber înseamnă să ai securitatea financiară, pentru a fi sigur că poţi să faci orice îţi doreşti!”, ne sfătuieşte Johnny Ward.

 

FOTO: BoredPanda.com