Confidenţialitate

Un avion cu pasageri la bord a luat foc înainte de decolare pe aeroportul din Chicago

Şapte pasageri şi un însoţitor de bord au fost uşor răniţi, după ce un avion a luat foc pe pista aeroportului  din Chicago. Avionul companiei American Airlines,  un Boeing 767 care efectua o cursă către Miami, a luat foc în timp ce se pregătea să decoleze ieri după-amiaza de pe Aeroportul Internaţional O’Hare din Chicago.

Pilotul a renunţat la decolare și a avertizat pasagerii să iasă de urgență din aeronavă pe toboganele speciale.

“Şapte pasageri şi un însoţitor de bord au raportat răni minore şi au fostr transportaţi la spital pentru a fi evaluaţi”, a anunţat American Airlines.

Echipaje de pompieri au intervenit și au reușit să stingă incendiul, provocat se pare de la explozia unui cauciuc, potrivit Administraţiei Federale a Aviaţiei, însă American Airlines a precizat într-un comunicat că decolarea a fost anulată “din cauza unei probleme mecanice la motor”.
După ce incendiul a fost stins, se putea vedea aripa dreaptă, înnegrită de fum, agăţând şi atingând pista.

Înregistrări video de la faţa locului surprind pasageri evacuaţi pe tobogane în partea stângă a avionului, în timp ce flăcări şi un fum negru şi dens iese din zona aripii drepte.

Mulţi pasageri sunt surprinşi fugind pe o zonă cu iarbă, unii târând bagaje. Unii pasageri s-au stâns, la distanţă de avion, şi priveau cum vehiculele pompierilor înconjoară avionul. Unul dintre pasageri a declarat că avionul era pe punctul să decoleze când s-a auzit o explozie.

“În 10-15 secunde am fi fost în aer”, a spus el. “Era panică, oamenii se împingeau, unii au fost răniţi, dar cred că am ieşit cu bine”, a declarat Cardenas pentru Huffington Post.