Un aparat performant care poate testa simultan aproape 100 de probe pentru depistarea COVID19 e pus la dispoziția Spitalului Județean din Cluj de UBB

Un aparat performant care poate testa simultan aproape 100 de probe pentru depistarea COVID19 a fost pus la dispoziția Spitalului Județean din Cluj de Universitatea Babeș-Bolyai.

Universitatea Babeș-Bolyai a oferit Spitalului Județean un echipament performant pentru analiza rapidă a probelor colectate de la persoanele suspecte de infectare cu COVID19. Aparatul poate analiza 96 de probe simultan și face parte din infrastructura Universității.

Transferul către spital s-a aprobat astăzi în regim de urgență într-o ședință.

Potrivit conducerii Universității, tot de astăzi vor ajunge la Spitalul Județean din Cluj și doi specialiști biologi de la Departamentul de Biologie Moleculară și Biotehnologie, care vor ajuta la diagnosticare și vor oferi sprijin cadrelor medicale.

Sprijinul UBB vine după ce ieri Spitalul Județean din Cluj a lansat un apel public prin care solicita donații pentru a putea cumpăra mai multe kituri de testare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS