Confidenţialitate

Un an de când a fost administrat primul vaccin Pfizer. Margaret Keenan, 91 ani: Sunt atât de fericită că m-am imunizat | AUDIO

Se împlinește un an de când Marea Britanie a început să folosească vaccinul anti-COVID Pfizer. A fost prima țară din lume care a aprobat un ser trecut prin toate etapele de autorizare.

Margaret Keenan, prima persoană din lume imunizată cu acest vaccin, o bunică de 91 de ani, încurajează acum și restul populației să se vaccineze.

În urmă cu un an, Margaret Keenan a devenit în aplauze prima persoană din lume imunizată cu vaccinul anti-COVID Pfizer. Avea un tricou festiv, cu un pinguin și mesajul: „Crăciun fericit”.

Spunea că se simte privilegiată și că e ca un cadou de ziua ei de naștere. De-atunci, a făcut și rapelul, și doza booster.

Acum, la un an după ce toate camerele au fost asupra ei, spune că vaccinul este cel mai bun lucru care i s-a întâmplat și că e foarte fericită.

„Nu vă mai gândiți la asta, mergeți și vaccinați-vă. Nu durează mult, vă puteți programa sau puteți merge direct la centrele de vaccinare. Sunt atât de fericită, atât de fericită că m-am vaccinat și a fost un an extraordinar. Mă întâlnesc cu oameni pe stradă care-mi spun: mulțumesc lui Dumnezeu pentru că dacă nu erai tu nu mă vaccinam. Și este minunat să auzi asta, chiar și cei tineri au vorbit cu mine și asta mă face să mă simt minunat”, a declarat Margaret Keenan.

Săptămâna viitoare aceasta împlinește 92 de ani.

Și premierul Boris Johnson a lăudat campania de vaccinare din Regatul Unit. A spus că e motivul pentru care a putut redeschide economia țării în această vară.

Pe fondul temerilor legate de noua variantă de coronavirus, Omicron, a cerut autorităților să urgenteze administrarea dozei booster.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ani Sandu

Sursa foto: Screenshot YouTube / Good Morning Britain

Citește și: Premierul britanic, aspru criticat pentru participarea la o petrecere în plină pandemie în 2020, în Downing Street 10. Dovada a apărut recent pe internet | AUDIO