Confidenţialitate

Un american care dorea să participe la Untold a fost depistat cu droguri pe aeroport

Untold Festival începe joi seară, 9 septembrie, la Cluj-Napoca, iar autoritățile se confruntă cu primele probleme. Un cetățean american care dorea să participe la festival a fost depistat cu droguri la Aeroportul din Cluj-Napoca.

DIICOT a preluat cazul, iar turistului american nu i s-a permis continuarea călătoriei.

Cetățeanul american în vârstă de 36 de ani a sosit la Cluj de la Frankfurt.

Potrivit Poliției de Frontieră, bărbatul a fost supus unei analize de risc, mai ales că manifesta un comportament agitat. În urma percheziției efectuate, a fost descoperit un plic ce conținea mai multe fragmente de ciuperci, despre care există suspiciunea că sunt halucinogene.

Deși bărbatul a afirmat că folosea în scopuri terapeutice substanța respectivă, analizele de laborator au arătat că plicul conținea un drog de mare risc, psilocină.

La festival, Ministerul de Interne va folosi circa 2.000 de jandarmi și polițiști, dar și elicoptere, pentru a supraveghea ca totul să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Echipajele vor fi prezente în zonele aglomerate ale orașului, în mijloacele de transport în comun, sau în zone de cazare ale turiștilor români sau străini.

De asemenea, forțele de ordine vor avea la dispoziție câini de serviciu, dar și mijloace tehnice menite a descuraja consumul de substante interzise.

Pe de altă parte, la Cluj au sosit deja mii și mii de participanți din întreaga țară, dar și din străinătate, care au dat deja tonul distracției, umplând la refuz terasele și barurile din oraș.

Festivalul de muzică de la Cluj se va încheia în noaptea de duminică spre luni.

Foto/ Poliția de Frontieră