Confidenţialitate

Un alt rănit în clubul Colectiv, transferat în străinătate. Guvernul decontează cheltuielile de deplasare

Medicii au decis să transfere în străinătate un alt pacient rănit în urma incendiului din clubul Colectiv.

E vorba de o persoană internată la spitalul Elias, dar deocamdată nu se cunoaște țara unde va fi tratat – a precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc.

Potrivit acestuia, pacientul se află într-o stare “relativ bună”, nu este conectat la aparatele de respiraţie artificială şi el poate fi transportat pentru continuarea tratamentului chirurgical.

 

Între timp, Guvernul a anunțat că astăzi va adopta ordonanța de urgență în baza căreia se vor deconta cheltuielile de deplasare a răniţilor din Colectiv, tratați în străinătate.

29 de pacienţi sunt spitalizaţi, în prezent, în clinici din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia şi Germania.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Astăzi (miercuri – n.r.) o să adoptăm Ordonanţa de Urgenţă care o să ne permită să rambursăm cheltuieliele cu deplasarea în străinătate, atât în spitale din Uniunea Europeană, cât şi în afara Uniunii Europene, pentru cei accidentaţi care trebuiau să fie deplasaţi acolo – pentru ei şi pentru însoţitori – şi o să vă rog împreună cu doamna ministru al Muncii să vă asiguraţi că şi celelalte persoane care sunt în ţară şi care au dreptul la un sprijin financiar au avut sau au acces la aceste fonduri, la această susţinere financiară”, a anunţat premierul Dacian Cioloş, la începutul şedinţei de Guvern.

La rândul său, ministrul Muncii, Ana Costea, a făcut precizări referitoare la beneficiarii acestei ordonanţe de Guvern, precum şi la alte aspecte legate de acest subiect.

“Le dăm, suntem la zi. (…) Ministerul Muncii a pus la dispoziţie doi salariaţi ai Agenţiei de Plăţi şi Inspecţia Muncii care se deplasează cu toată formularistica fie la spital, fie la domiciliile însoţitorilor. S-au acordat şi celor care au fost transportaţi în străinătate şi celor care se află spitalizaţi. Toate datele există pe site-ul Ministerului Muncii. Ministerul, în momentul în care primeşte solicitarea, procedează imediat la acordarea acestor ajutoare”, a spus ministrul Muncii.

CITEȘTE ȘI Dacian Cioloș cere demiterea șefilor ISU București