Dacian Cioloș cere măsuri drastice dupa tragedia din Colectiv: Vreau să mă asigur că șefii ISU sunt demiși, niciunul dintre ei nu se mai poate întoarce în sistem

Premierul Dacian Cioloș cere demiterea tuturor persoanelor care fac parte din conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Totul după ce presa a dezvăluit că oficialii ISU au mințit atunci când – după incendiul din Colectiv – au declarat că nu știau de existența acestui club.

Vreau să mă asigur că niciunul dintre ei nu se mai poate întoarce în sistem” – a spus șeful Executivului, înainte de ședința de Guvern.

Anterior, conducerea IGSU susținea că șefii vor fi doar suspendați, însă premierul consideră că nu este de ajuns și a cerut demiterea întregii conduceri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, premierul spune că și Raed Arafat a aflat abia ieri că ISU fusese informat despre clubul Colectiv.  Șeful Executivului a cerut, în context, reformarea întregului sistem ISU.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

       Recent, tot Gazeta Sporturilor scria cum DNA ar fi clasat anul acesta, în 2 rânduri, un dosar penal privind sponsorizările ilegale primite de pompierii din Bacău de la firmele verificate.

Ancheta arăta cum autoritățile ar fi închis ochii în fața acestor nereguli.

În urma acestor dezvăluiri, ministrul de Interne – Petre Tobă – promite acum mai multă transparență.

Un prim pas – sponsorizările vor fi făcute publice, spune ministrul:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

O anchetă publicată de Gazeta Sporturilor arată că ISU București avea cunoștință de existența clubului bucureștean cel puțin din data de 23 septembrie.

Atunci, un organizator de evenimente a anunțat că în Colectiv se va desfășura un festival la care sunt așteptați câte 2 mii de oameni în zilele de 25 și 26 septembrie.

CITEȘTE   AU MINȚIT! ISU ȘTIA DE EXISTENȚA CLUBULUI COLECTIV

 





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS