Confidenţialitate

Sandu Andreea Elena, de la IPJ Teleorman, are nevoie de sânge pentru a se lupta cu leucemia

Corpul Național al Polițiștilor a lansat un nou apel public pentru donarea de sânge în beneficiul unei colege care se luptă cu o formă de leucemie, care o ține acum internată în Spitalul Fundeni, din București.

Sandu Andreea Elena, internată pe secția de hematologie a Spitalului Clinic Fundeni, a aflat în urmă cu doar câteva zile că este diagnostcată cu .

”Într-o dimineață, acum două săptămâni, Andreea s-a trezit cu gâtul umflat, a realizat că nu este ceva în regulă, când a vrut să se dea jos din pat, simțindu-se slăbită. Ovidiu, soțul ei, care o știa o persoană energică a întrebat-o ce s-a întâmplat. Nu știa ce să-i răspundă. A plecat spre medic repetându-și în gând: Doamne, să nu fie COVID!

După mai multe analize ale medicului de familie, acesta i-a transmis că trebuie să meargă la București la spital. Tot mai îngrijorată, și-a lăsat copii în grija unor prieteni și a plecat împreună cu soțul la Spitalul Fundeni unde avea trimiterea. Aici diagnosticul a picat ca un trăsnet leucemie mieloidă acută”, povestesc colegii ei modul în care a aflat diagnosticul.

Andreea are nevoie urgentă de sânge, astfel încât apelul Corpului Național al Polițiștilor vizează donațiile de sânge în orice centru din țară, menționând că donați pentru Sandu Andreea Elena, internată pe secția de hematologie a Spitalului Clinic Fundeni.

Leucemia mieloidă acută este o afecțiune neoplazică a celulelor stem hematopoietice caracterizată prin întreruperea procesului de diferențiere și maturizare a acestor celule mielocitare cu proliferare la nivelul măduvei osoase și în spațiul extramedular de celule imature (celule blastice, mieloblaști). Leucemia mieloidă acută este întâlnită la persoane de orice vârstă.