Confidenţialitate

Ultimul text al jurnalistului Liviu Iancu: ”M-am tuns singur, cu mașina câinilor, pentru că am ajuns la vârsta la care nu mă pasionează prea tare cum arăt”

Jurnalistul Liviu Iancu s-a stins din viață luni, luând prin surprindere chiar și familia și apropiații, care avuseseră sărbători liniștite alături de acesta, fără vreun semn care ar fi putut să prevestească decesul. Cu mai puțin de 24 de ore înainte să se stingă din viață, Liviu Iancu povestea cu mult umor pe Facebook cum s-a tuns singur, fără ajutorul soției. Au fost ultimele sale cuvinte scrise pe Facebook.

”Aseară, într-un puseu de cochetărie, am decis că e vremea să mă tund. Raluca se uita captivată la un film, așa că m-am apucat singur de treabă. Am luat mașina, m-am dus în baie și mi-am tras două dungi prin spatele urechilor, cât să îndepărtez zorzoanele alea de cadru didactic. Din față, în oglindă, părea că tunsoarea e ok. M-am dus la Raluca, dar la lumina televizorului și cu ochii în ecran, n-a văzut mare lucru și, când am întrebat-o cum îmi stă, mi-a zis mai mult ca să scape de mine:
– Interesant…
M-am culcat și de dimineață m-am trezit înaintea ei, pentru că aveam ceva treabă la Târgoviște. M-a văzut și soră-mea. Mi-a dat roată și a emis următoarea părere:
– Ce să zic… Pare că te-ai tuns intenționat așa…
Apoi am plecat și am intrat într-o benzinărie și tipele de-acolo au început să-și dea coate și să râdă. M-am uitat în oglinda de la baie și nu era nimic aiurea. Dar ieșit afară, mi-a venit ideea să-mi fac o poză din lateral cu telefonul și am văzut cruda realitate: capul meu, din spate, arăta ca spinarea unui dihor ori, cum mi-a zis un prieten care a văzut poza, ca zona pubiană a unei femei păroase de pe vremuri, de la țară”, povestea Liviu Iancu.

El a povestit cum a fost apoi programat de soție pentru a-i fi îndreptată freza prea originală.

”Când am intrat în salon, smerit, dar fără glugă, frizerul m-a întrebat din prima:
– Cine v-a făcut asta? Un coleg de la alt salon, soția sau chiar dvs.?
– Eu, cu mașina câinelui.
Tipul mi-a povestit că nu sunt primul caz de genul ăsta și că a văzut mulți în pandemie care au încercat fie să se tundă singuri, fie s-au lăsat pe mâinile copiilor, soției, amantei sau soacrei.
– Îi vedeam de cum intrau rușinați, pentru că aveau șepci sau fesuri pe cap. V-am ochit și pe dumneavoastră din prima, dar m-a uimit că n-aveți șapcă. M-am și gândit: Ăsta chiar are tupeu!”

Jurnalistul Liviu Iancu va fi înmormântat miercuri

Dumnezeu să-l odihnească!