Cel mai recent bilanț al atacului de la Barcelona: 12 morți și 80 de răniți

UPDATE: Autoritățile din Catalonia au revizuit bilanțul atacului terorist. Premierul regiunii Catalonia Carles Puigdemont a anunțat că că s-a confirmat moartea a 12 persoane, iar cel puţin alte 80 au fost spitalizate, după ce o dubă a intrat în zona pietonală a bulevardului aglomerată.

De asemenea, 2 persoane au fost arestate în legătură cu atentatul de la Barcelona.

Poliţia a arestat două persoane în legătură cu atentatul cu o dubă, la Barcelona, pe celebrul bulevard Las Ramblas, a anunţat joi seara preşedintele regiunii spaniole Catalonia, relatează The Associated Press.

Ministrul de Interne al regiunii a anunţat anterior, într-un mesaj postat pe Twitter, că cel puţin 13 persoane au fost ucise în atac.

Primarul barcelonei Ada Colau a anunţat că un moment de reculegere urmează să aibă loc în principala piaţă din oraş vineri la prânz, pentru a arăta că ”nu ne este frică şi că suntem mai uniţi ca niciodată”.


Șoferul unei dube s-a năpustit asupra pietonilor din cartierul istoric Las Ramblas, una dintre marile atracții turistice ale orașului.

Autoritățile anchetează cele întîmplate sub bănuiala că ele reprezintă un atac terorist.

Pe de altă parte, Poliția a dezmințit relatările potrivit cărora atacatorul s-ar fi baricadat într-un bar din centrul orașului și ar fi luat mai mulți ostatici. A confirmat, însă, arestarea suspectului.

Oficialitățile au făcut publică și o fotografie a suspectului.

Presa locală susține că numele acestuia ar fi Driss Oukabir și că el ar avea în jur de 20 de ani.

Se relatează că tînărul s-ar fi născut în Maroc.

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a reacționat pe Twitter.

Teroriștii nu vor înfrînge niciodată un popor unit. Întreaga Spanie e alături de victime și de familiile acestora”, a scris el.

Știre în curs de actualizare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS