Ultimul album al lui David Bowie, „Blackstar”, pe primul loc în clasamentul Billboard

„Blackstar”, ultimul album al cântărețului britanic David Bowie, lansat pe 8 ianuarie, cu doar două zile înainte de decesul acestuia, ocupă primul loc în clasamentul Billboard, performanță la care artistul nu a ajuns niciodată în timpul vieții, relatează AFP.

„Blackstar” figurează pe primul loc în topul celor mai bune 200 albume din Statele Unite realizat de revista Billboard, moartea neașteptată a interpretului generând un interes crescut și pentru albumele sale anterioare.

Compilația „Best of Bowie”, lansată în 2002, care reuneşte cele mai cunoscute hituri ale cântărețului, s-a clasat pe locul al patrulea în clasamentul Billboard, înscriindu-l pe artistul britanic pe lista scurtă a artiștilor cu două albume în Top 5 al Billboard în același timp.

Totodată, „Blackstar” detronează „25”, cel mai recent album al cântăreţei britanice Adele, care a dominat clasamentul Billboard timp de șapte săptămâni.

Potrivit Nielsen Music, „Blackstar” s-a vândut până în prezent în 181.000 de exemplare, în format fizic sau digital.

Albumul conceptual „The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars” a apărut, la rândul său, în topurile americane. Săptămâna trecută albumul s-a clasat pe poziția 21, cu mult mai sus decât la lansarea sa, în 1972.