Ultima zi în care pot fi depuse cererile de restituire a taxei auto

Vineri, 31 august este ultima zi în care puteți depune cererile de restituire a taxei auto, la ghiseele ANAF din țară.

După ce a intrat în vizorul Comisiei Europene pentru că taxa auto era discriminatorie, Guvernul a fost obligat să returneze banii românilor care au plătit diverse forme de taxă auto în trecut.

Însă, până acum, nu toți cei care au depus dosarele au primit banii.

Unii așteaptă luni de zile măcar un răspuns oficial de la ANAF pentru a afla când primesc înapoi banii PLUS dobânda de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere.

La Galați, sute de oameni stau la cozi interminabile pentru a depune cererile de restituire a taxei auto. Timpii de așteptare sunt mari fiindcă agenția ANAF din Galați primește cereri la un singur ghișeu.

Aglomerație este și în alte orașe.

Cei care au plătit taxa pe poluare pentru autovehicule şi taxa pentru emisiile poluante ar trebui să primească banii în perioada 1 ianuarie 2018-31 decembrie 2018, iar cei care au plătit timbrul de mediu pentru autovehicule, părimesc banii între 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

Să mai spunem că, executivul comunitar a trimis României o scrisoare prin care avertizează că trebuie să asigure rambursarea integrală și imediată a taxelor de înmatriculare a vehiculelor second hand achiziționate din alte state membre”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS