Ultima zi de audiere în Parlament a membrilor cabinetului Orban 2

Miercuri este a treia și ultima zi pentru audierea membrilor cabinetului Orban 2 în comisiile reunite parlamentare.

Până în prezent, trei nominalizați au fost avizați favorabil în forurile legislative de specialitate, anume Nicolae Ciucă la Apărare, Virgil Popescu la Economie și Bogdan Aurescu la Externe.

În schimb, avize negative au primit Florin Cîțu – Finanțe, Marcel Vela – Interne, Costel Alexe – Mediu, Bogdan Gheorghiu – Cultură, Cătălin Predoiu – Justiție, Ionuț Stroe – Tineret și Sport, Ion Ștefan – Dezvoltare și Monica Anisie – Educație.

Miercuri, sunt aşteptaţi la audieri miniştrii propuşi la Agricultură, Sănătate, Muncă, Transporturi şi Fonduri Europene.

Avizele comisiilor sunt consultative.

Ludovic Orban a declarat că miniştrii propuşi audiaţi în comisiile parlamentare au arătat “profesionalism şi cunoaşterea problemelor”, adăugând că votul dat în comisii nu contează, dar că parlamentarii care au votat împotrivă au făcut acest lucru “fără să aibă discernământ”, pentru că “aşa au primit ordin de la partid”.

Votul de învestire a Cabinetului Orban 2 în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului este programat luni, 24 februarie, de la ora 16.00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS