Confidenţialitate

UEFA închide porţile Arenei Naţionale la meciul cu Finlanda

Lovitură grea primită de echipa națională de fotbal înaintea dublei cu Finlanda și Insulele Feroe din finalul campaniei de calificare la Euro 2016.

Federația română de fotbal a fost sancționată de UEFA că urmare a incidentelor provocate de suporteri la partidele cu Ungaria și Grecia iar selecționata condusă de Anghel Iordănescu va fi nevoită să joace următorul meci pe teren propriu cu porțile închise. Este vorba despre partida cu Finlanda, programată la 8 octombrie pe Arena Națională.

Sancțiunea a fost dictată în principal pentru comportamentul rasist al suporterilor la meciul cu Grecia. Forul european a invocat și tulburările provocate la Budapesta de fanii români, care s-au bătut între ei în tribune, precum și aprinderea de materiale pirotehnice la ambele jocuri. FRF va trebui să plătească în total 110.000 euro amendă.

Şi naționala Ungariei va avea porțile închise, la meciul cu Insulele Feroe. Cu două etape înainte de finalul preliminariilor, România se află pe poziția secundă a grupei F, la un punct în urma Irlandei de Nord și cu trei lungimi avans față de reprezentativa maghiară.

 

foto: mediafax