Confidenţialitate

UE va discuta, miercuri, măsuri pentru ajutorarea transportatorilor | AUDIO

Miniștrii de transporturi din statele membre ale Uniunii Europene discută mâine despre soluții concrete pentru a-i ajuta pe transportatori – unul dintre cele mai afectate sectoare de răspândirea coronavirusului.

Prioritatea oficialilor de la Bruxelles este să se mențină fluxul de mărfuri și de persoane, pentru că are o contribuție importantă la bugetul european.

Se dezvoltă un set de reguli pentru companiile din domeniul transporturilor, care să îi ajute să își mențină lichiditățile și oamenii angajați în perioada în care sunt nevoite să își retrângă activitatea foarte mult, din cauză că multe state europene au decis să își închidă granițele.

Comisarul european pentru transport Adina Vălean:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Tot la nivelul Uniunii Europene vor fi stabilite măsuri pentru cei care lucrează în domeniul transporturilor – precum șoferi sau personal de la bordul avionelor:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Aceste măsuri sunt vitale în următoarea perioadă, având în vedere că de aceste sector atât de afectat de răspândirea coronavirusului depinde transportul celor absolut necesare într-o criză cum sunt medicamentele sau alimentele.