Confidenţialitate

UE trimite în Chile peste 250 de pompieri și medici din 3 state europene pentru a ajuta țara devastată de incendiile de vegetație | VIDEO

Peste 250 de pompieri și personal medical din trei state europene vor ajunge în Chile, țară devastată de incendiile de vegetație. Uniunea Europeană a trimis și 100.000 de euro pentru Crucea Roșie din Chile care lucrează afectată de incendiile de vegetație.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Franța, Portugalia și Spania trimit peste 250 de pompieri, experți în coordonare și personal medical în zonele cele mai afectate prin intermediul mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene. Comisia Europeană răspunde astfel cererii de asistență din partea Chile.

Un ofițer de legătură de la Centrul de Coordonare a Răspunsului la Situații de Urgență al Uniunii Europene va fi trimis în Chile, iar o echipă de protecție civilă a Uniunii Europene urmează să fie trimisă în zilele următoare.

Peste 20 de oameni au murit și alți aproape 2.200 au fost răniți ca urmare a incendiilor de pădure. În țară sunt interdicții de circulație pe timpul nopții pentru a preveni furturile și jafurile.

Până acum, peste 300.000 de hectare de pădure au fost mistuite de flăcări în regiunile Nuble și Biobio din centrul statului Chile.

Sursa foto: Twitter / José Antonio Kast Rist

Citește și: Mii de oameni vor să o adopte pe fetița din Siria născută sub dărâmături în urma seismelor puternice. A fost numită Aya („semn de la Dumnezeu”)