Confidenţialitate

Mii de oameni vor să o adopte pe fetița din Siria născută sub dărâmături în urma seismelor puternice. A fost numită Aya („semn de la Dumnezeu”)

Mii de oameni s-au oferit să o adopte pe fetița din Siria care s-a născut sub resturile unei clădiri prăbușite din cauza cutremurului. Fetița este în prezent în spital, iar părinții și frații ei au murit în urma seismului. După externare, ea va fi preluată de o rudă.

Când a fost găsită printre dărâmături, la peste 10 ore de la cutremur, fetița era încă legată de mama ei prin cordonul ombilical.

În imaginile surprinse în acel moment, apare în brațele unui bărbat care aleargă printre ruine, iar corpul ei e acoperit de praf.

Mama și tatăl ei, dar și cei 4 frați ai săi nu au supraviețuit, după ce blocul de 5 etaje în care locuiau s-a prăbușit.

Fetița a ajuns la spital cu hipotermie, vânătăi și abia respira, spun medicii care o îngrijesc, dar starea ei se îmbunătățește pe zi ce trece.

Micuța a primit numele Aya, care în arabă înseamnă „semn de la Dumnezeu”.

Medicul Khalid Attiah, managerul spitalului unde se află internată spune că a primit telefoane de la persoane din întreaga lumea care doresc să o adopte pe fetiță. Medicul, care are o fată cu doar 4 luni mai mare, a precizat că soția lui o alăptează pe Aya alături de propria fiică.

După ce va fi externată, fetița va fi preluată de un frate al bunicului ei.

Acesta trăiește în prezent într-un cort, alături de alți 11 membri ai familiei, după ce clădirea în care locuia s-a prăbușit.

Foto: Captură video Twitter

Citește și: Investigație BBC în Turcia: Cum a fost posibil ca blocuri construite în urmă cu un an să se prăbușească în urma cutremurelor