Confidenţialitate

Chile se luptă cu cel mai devastator val de incendii de pădure din ultimul deceniu. Peste 270.000 de hectare au ars | VIDEO

Cel puțin 26 de oameni au murit în Chile, 1.000 sunt răniți, peste 1.500 de case au fost facute scrum și 270.000 de hectare au ars în partea central-sudică a statului sud-american, în urma unor incendii puternice.

260 de incendii sunt active în Chile, dintre care 51 sunt în curs de lichidare, 140 sunt sub control, iar restul sub observație.

Temperaturile ridicate, vântul puternic și umiditatea scăzută au ingreunat eforturile pompierilor.

Președintele chilian Gabriel Bórico a decretat stare de catastrofă în 3 regiuni. Masura permite, printre altele, desfășurarea forțelor armate în zonele de urgență.

Cel puțin 13 dintre oamenii care au murit sunt din municipalitatea Santa Juana, care are aproximativ 13.000 de locuitori.

Potrivit autorităților locale, jumatate din case au fost distruse de incendiu. Numai în această zonă, se estimează că au fost afectate aproximativ 4.500 de persoane și că au ars 14.000 de hectare.

10 persoane au fost arestate pentru „posibila lor responsabilitate în generarea de incendii”, fie ele intenționate sau accidentale.

Portugalia a anunțat că e pregătită să trimită 140 de pompieri în Chile, pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure.

Lisabona aşteaptă acum răspunsul autorităţilor de la Santiago cu privire la capacitatea sa de a găzdui acest contingent.

Țara sud-americană se confruntă cu un val intens de căldură.

Foto: Colaj Twitter / TheHotshotWakeUp: Podcast

Citește și: Cutremurele din Turcia și Siria: Peste 4.800 de persoane au murit iar Ankara declară peste 15.000 de răniți | AUDIO