Confidenţialitate

UE a autorizat un tratament preventiv pentru bronșiolită, boala care afecteză în special bebelușii | AUDIO

Uniunea Europeană a autorizat un tratament preventiv pentru bronșiolită. Boala afectează în special bebelușii. Decizia autorităților de la Bruxelles vine în contextul unei epidemii puternice din mai multe state din blocul comunitar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nirsevimab, produs de AstraZeneca şi Sanofi – este tratamentul aprobat de Comisia Europeană pentru prevenirea infecţiilor bebelușilor cu virusul respirator sinciţial (VRS).

Extrem de contagios, afectând aproape toți copiii până la vârsta de doi ani, VRS este unul dintre virusurile care declanşează bronşiolita, afecţiune des întâlnită la nou-născuţi, una dintre principalele cauze de spitalizare ale sugarilor.

Deocamdată, nu există un vaccin împotriva VRS, virus aflat în prezent la originea unei epidemii de o amploare fără precedent în ultimii ani în Franţa şi în alte ţări europene.

Nirsevimab, comercializat sub denumirea Beyfortus, nu este un vaccin propriu-zis, dar acționează preventiv fiind un tratament pe bază de anticorpi de sinteză și va fi disponibil de anul viitor.

Sursa colaj foto: Shutterstock

Citește și: Pfizer și BioNTech anunță că lucrează la un vaccin care combină protecţia contra gripei şi a Covid-19