Confidenţialitate

Pfizer și BioNTech anunță că lucrează la un vaccin care combină protecţia contra gripei şi a Covid-19

Gigantul farmaceutic Pfizer și partenerul german BioNTech au anunțat, joi, prima fază a unui studiu pentru un vaccin care combină protecţia contra gripei şi a COVID-19. Este un vaccin candidat pe bază de ARN mesager.

Și alte companii americane, precum Moderna și Novavax, testează vaccinuri pentru gripă și Covid-19.

Testele privind siguranța vaccinului Pfizer, BioNTech, vor fi făcute în cazul a 180 de voluntari sănătoși cu vârste între 18 şi 64 de ani din Statele Unite, care urmează a fi recrutați.

Evoluția fiecărui participant va fi monitorizată timp de 6 luni.

Se va urmări modul în care va răspunde sistemul imunitar al voluntarilor și ar urma să se stabilească doza necesară pentru a asigura protecție.

Vaccinul candidat, cum este numit în acest stadiu, anti-gripă și anti-COVID, este unul pe bază de ARN mesager.

Această tehnologie, ARN mesager, permite transmiterea unei comenzi către celulele umane pentru ca acestea să producă proteinele prezente în virus cu scopul de a „antrena” sistemul imunitar să îl recunoască şi să îl neutralizeze.

Pfizer şi BioNTech se alătură altor laboratoare care încearcă, de asemenea, să dezvolte un vaccin combinat: Moderna a dat startul primei faze a unui studiu pentru un vaccin împotriva gripei şi COVID .

La jumătatea lunii octombrie, laboratorul american de biotehnologie Novavax anunța „rezultatele pozitive” ale studiului clinic de faza 1 şi 2 , de asemenea, pentru vaccin candidat de acest tip.

Sursa Foto: Pixabay

Citește și: Farmaciile se pot înscrie în programul pilot de vaccinare antigripală. Farmaciștii trebuie să urmeze cursuri speciale