Confidenţialitate

Vaccinul AstraZeneca poate fi administrat și ca a treia doză, anunță Agenția Europeană pentru Medicamente

Vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca a primit aprobare pentru a fi administrat ca a treia doză, pentru adulți, în Uniunea Europeană, anunță compania farmaceutică.

La începutul anului, România a încetat să mai folosească acest vaccin din cauza numărului foarte mic de doritori.

La mai bine de 8 luni după ce în lume a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid, Agenția Europeană pentru Medicamente a dat undă verde și pentru Vaxzevria, vaccinul produs de compania AstraZeneca.

Acesta va putea fi administrat adulților ca a treia doză după ce s-a demonstrat că reușește să crească răspunsul imun, precizează autoritățile snaitare europene.

Creat în colaborare cu Universitatea Oxford, acest vaccin nu a fost ales de guvernul britanic pentru campania sa de administrare a unei doze booster, deşi a fost folosit pentru primele două doze în Marea Britanie.

Și autoritățile din România au decis să folosească vaccinuri produse de Pfizer BioNtech sau Moderna pentru a fi administrate ca a treia doză.

Din cauza numărului mic de doritori, vaccinul de la AstraZeneca nu a mai fost importat și aproape un milion de doze au fost distruse pentru că expiraseră.