Confidenţialitate

UDMR intervine în scandalul brutarilor emigranți din Harghita: Nu putem accepta incitarea la ură

UDMR transmite că nu poate accepta incitarea la ură împotriva unor oameni de altă culoare sau care vorbesc altă limbă, cum sunt emigranții din Sri Lanka, angajați brutari în Ditrău, județul Harghita. Reprezentanții Uniunii fac apel la calm.

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla spune că dezinformarea și incitarea la ură privind situația din comuna din Harghita trebuie oprite urgent.

„Brutarii din Ditrău sunt angajați legal și plătesc impozite după veniturile lor. Acești oameni muncesc și respectă legile României. Nu putem accepta incitarea la ură împotriva unor oameni de o altă culoare sau pentru simplul fapt că vorbesc o altă limbă. Cred că dezinformarea și incitarea la ură trebuie oprite urgent”, a spus Hegedus.

Aceasta a îndemnat la calm la Ditrău și a subliniat că liderii locali ai UDMR muncesc pentru a media situația.

Sătenii din Ditrău, județul Harghita, sunt supărați că o brutărie a angajat doi emigranți din Sri Lanka și se tem că aceștia vor crea probleme.

Primarul comunei Ditrău, Puskas Elemer, a declarat că sâmbătă va fi organizată o adunare populară în care lumea va putea să își spună punctul de vedere și se vor oferi toate explicațiile legate de prezența celor doi străini.