UDMR condiționează sprijinul pentru moțiunea de cenzură

Președintele Uniunii Democratice a Maghiarilor din România a anunțat că formațiunea va avea un text la moțiunea de cenzură care va fi depusă de Opoziție, aceasta fiind o condiție pentru ca Uniunea să aibă o contribuție la o eventuală debarcare a Guvernului.

Kelemen Hunor a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la finalul Consiliul Permanent al UDMR în care s-a făcut o analiză a alegerilor europarlamentare, că acest text va cuprinde, printre altele, și referiri la soluționarea situației Cimitirului Eroilor din Valea Uzului.

„În momentul în care vor veni cu o moțiune de cenzură, putem discuta textul, vom avea și noi un text la moțiunea lor de cenzură, dacă ne vor căuta, dacă vor să discutăm. De fiecare dată vrem să discutăm tabloul general, pentru că e vorba de țară, de acțiuni pe termen mediu și lung. E nevoie să știm ce majoritate va susține un premier. Am discutat cu liderii USR și PNL, și am spus că orice discuție este posibilă, dar să fie serioasă, suntem pregătiți să discutăm cu oricine. (…) Nu au fost discuții aprofundate, dar am spus că atunci când ei au un text de moțiune de cenzură și ne vor căuta, noi suntem deschiși și vom propune și noi un text la acel text. E normal să facem acest lucru, vom vedea subiectele, depinde și de abordarea, de ce natură va fi. E o condiție să avem și noi o contribuție dacă cineva solicită voturile noastre”, a spus liderul UDMR.

Întrebat de corespondentul Mediafax dacă în text vor fi și referiri la soluționarea situației Cimitirului Eroilor din Valea Uzului, liderul Uniunii a răspuns „absolut da, categoric!”.

Kelemen Hunor a precizat că are citate cu lideri ai opoziției care spuneau, în timpul campaniei electorale, că nu vor colabora cu UDMR în nicio situație, dar în urmă cu două zile aceștia au fost primii care l-au căutat pentru a obține voturile Uniunii la moțiunea de cenzură.

„Le-am spus, acum decideți-vă cum e, acum două săptămâni ați zis că nu. Asta e colaborare când cereți voturile noastre sau nu e colaborare? E o decizie importantă”, a conchis Kelemen Hunor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS