Confidenţialitate

Ucrainenii s-ar fi aflat în spatele morții Dariei Dughina, spun oficiali ai serviciilor de informații din SUA. Administrația Zelenski neagă orice implicare

Serviciile americane de informații cred că ucrainenii s-au aflat în spatele atentatului cu mașină capcană, din apropiere de Moscova, soldat cu moartea Dariei Dughina. Oficialii de la Washington se tem de intensificarea conflictuli, scrie cotidianul New York Times. 

Anumiți membri ai guvernului ucrainean au autorizat asasinarea fiicei unui important naționalist rus, Aleksandr Dughin, spun oficiali din agențiile americane de informații, citați sub protecția anonimatului de către publicația New York Times.

Aceștia precizează că Statele Unite nu au fost implicate în niciun fel în atentatul din august de la Moscova, nici măcar prin furnizarea de informații.

De asemenea, ei subliniază că nu au fost la curent cu operațiunea și că s-ar fi opus dacă ar fi fost consultați.

În plus, Washingtonul i-a mustrat pe oficialii ucraineni după aflarea informațiilor despre atentat.

Astfel de acțiuni nu au un impact real asupra câmpului de luptă, explică oficialii citați de cotidianul american, iar Rusia ar putea reacționa acum prin asasinarea unor reprezentanți ucraineni, chiar a șefului statului.

Administrația Zelenski a negat, imediat după atac, orice implicare în asasinatul pe care rușii l-au pus pe seama ucrainenilor.

Citește și: Rușii spun că au mai găsit un suspect în cazul morții Dariei Dughina. Ar fi un alt mebru al „grupului terorist și de sabotaj” ucrainean