Confidenţialitate

Salvamontiștii l-au găsit pe unul dintre cei 3 ucraineni căutați în Munții Maramureșului. Bărbatul s-a refugiat și și-a aprins un foc. Ceilalți doi, în continuare căutați | AUDIO

Trei cetățeni ucraineni sunt căutați în munți de salvamontiști și polițiștii de frontieră din Maramureș. Intervenția este greoaie din cauza zăpezii și a condițiilor dificile de teren.

UPDATE 09:11. Salvamontiștii l-au găsit pe tânărul de 27 de ani. Bărbatul și-a aprins un foc

Salvatorii montani, împreună cu polițiștii de frontieră au ajuns la stână în zona Vf Șerban, unde unul dintre ucrainienii căutați , cel de 27 ani, a reușit să se refugieze și să își aprindă un foc, transmite Salvamont Maramureș.

De acolo, salvatorii vor porni în cautarea celorlalți doi, care sunt mai sus în munte și care acuză probleme medicale.

Din cauza condițiilor meteo este imposibilă intervenția pe cale aeriană în zonă, astfel că acțiunea va fi derulată doar terestru, precizează Salvamont Maramureș.

Știre inițială

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acțiunea de căutare-salvare este coordonată de Salvamont Maramureș si a început în zona Vârfului Șerban. Aceasta implică recuperarea și extragerea a trei cetățeni ucrainieni cu vârste de 27, 45 și, respectiv 46 ani.

Ultimii doi sunt în stare de hipotermie și nu mai pot continua drumul. Ucraineanul care a cerut ajutor a precizat că în zona unde se află este zăpadă, iar configurația terenului necesită pentru extracție echipament tehnic.

Salvamont Maramureș a cerut sprijin din partea Poliției de Frontieră din Sighetu Marmației, pentru a putea ajunge la ucrainenii rătăciți.

Sursa foto: Facebook / Salvamont Maramureș

Citește și: Craiova: O femeie a murit și alți trei oameni au fost răniți într-o explozie puternică la un bloc de nefamiliști. Ce spun autoritățile | AUDIO | VIDEO