Confidenţialitate

Craiova: O femeie a murit și alți trei oameni au fost răniți într-o explozie puternică la un bloc de nefamiliști. Ce spun autoritățile | AUDIO | VIDEO

Explozie puternică, seara trecută, într-un bloc din Craiova. O femeie a murit și alte trei persoane au fost rănite, după ce o parte din clădire s-a prăbușit. 50 de oameni au fost evacuați.

UPDATE. Experții în construcții urmează să stabilească dacă în acel imobil se mai poate locui sau nu

Locuitorii blocului din Craiova în care a avut loc explozia nu pot reveni deocamdată în locuințe – a spus șeful Inspectorului pentru Situații de Urgență Dolj, Bogdan Vlăduțoiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Încercăm să obținem cooperarea locatarilor acestui imobil și să fim alături de dânșii, să-i sprijinim, pentru că nu se va putea permite accesul lor în imobil decât atunci când se va putea stabili că imobilul este sigur”, a declarat șeful Inspectorului pentru Situații de Urgență Dolj, Bogdan Vlăduțoiu.

Prefectul județului Dolj, Dan Diaconu: Experții în construcții urmează să stabilească dacă în acel imobil se mai poate locui sau nu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Colegii de la Inspectoratul de Stat în Construcții au venit să evalueze situația și starea imobilului – dacă se mai poate locui, nu se mai poate locui în el. Nu am putut identifica acum dacă a avut autorizație de construcție sau cum a fost construită. Nu avem această informație în momentul de față”, a precizat prefectul județului Dolj, Dan Diaconu.

Cauza exploziei urmează a fi stabilită de anchetatori la finalizarea cercetărilor la fața locului.

Știre inițială

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Explozia a avut loc într-un bloc de nefamiliști cu un singur etaj din zona Brestei. Nu a fost urmată de un incendiu, însă a fost atât de puternică încât o parte a etajului 1 s-a prăbușit. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție și au trimis mai multe forțe de intervenție la fața locului.

Până la sosirea pompierilor, locatarii unui bloc vecin au reușit să scoată două dintre victime de sub dărâmături. Alte două au fost scoase de pompieri. Din nefericire, una dintre victime a decedat. Celelalte trei au fost transportate la spital.

Operațiunile de căutare-salvare a victimelor au fost sistate noaptea trecută, dar vor fi reluate joi dimineață.

Autori: Ana Maria Constantinescu și Florentina Mihăiță

Sursa foto: ISU Dolj

Sursa video: ISU Dolj

Citește și: Alertă de furtună în Tulcea și Constanța. Cod portocaliu de vijelie puternică. Cât este valabil | FOTO