Confidenţialitate

Franța: Pierderi de 2 milioane de euro înregistrate după cele 6 zile în care Turnul Eiffel a fost închis | AUDIO

În Franța, cele 6 zile în care Turnul Eiffel a fost închis din cauza unei greve înseamnă pierderi de aproximativ două milioane de euro, relatează agenția France Presse. Datele au fost făcute publice de societatea care administrează monumentul parizian.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Săptămâna trecută, de luni până sâmbătă inclusiv, în timpul vacanţelor şcolare de iarnă din Franţa şi cu cinci luni înainte de Jocurile Olimpice găzduite de capitala franceză, aproximativ o sută de mii de vizitatori (între 15.000 şi 20.000 pe zi), nu au putut să urce în Turnul Eiffel din cauza unei greve organizate de sindicatele salariaților.

Angajații sunt nemulțumiți de modul în care este gestionat monumentul simbol al Parisului.

Acordul de încheiere a grevei, una dintre cele mai lungi, prevede o creştere cu 20% a taxelor de intrare şi 145 de milioane de euro în investiţii suplimentare pentru lucrări de întreţinere a monumentului, inclusiv continuarea operațiunii care vizează revopsirea completă a turnului, inaugurat în urmă cu 135 de ani.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Turnul Eiffel construit din 700.000 de chibrituri în 8 ani, omologat în Cartea Recordurilor după ce a fost respins inițial din cauza bețișoarelor utilizate | VIDEO