Confidenţialitate

Turnul Eiffel construit din 700.000 de chibrituri în 8 ani, omologat în Cartea Recordurilor după ce a fost respins inițial din cauza bețișoarelor utilizate | VIDEO

Un francez a intrat în Cartea Recordurilor după ce a construit cea mai înaltă structură din bețișoare de chibrit, sub forma Turnului Eiffel. Efortul lui Richard Plaud a fost inițial refuzat de cei de la Guinness World Record, întrucât acesta a folosit doar partea lemnoasă a chibriturilor.

Francezul a spus că i-a luat 4.200 de ore să construiască modelul din peste 706.000 de bețișoare de chibrit și 23 de kilograme de lipici, potrivit The Guardian.

„Timp de 8 ani, m-am gândit mereu că edific cea mai înaltă structură din chibrituri”, a spus Richard Plaud.

În ciuda eforturilor sale, Guinness World Record l-a refuzat inițial, argumentând că stuctura de 7,2 metri nu se califică, întrucât el ar fi trebuit să folosească chibrituri care erau deja disponibile pe piață.

Plaud a început să lucreze la proiectul său folosind chibrituri din comerț și ulterior eliminând vârful fiecăruia. Sătul însă de acest proces plictisitor, el a întrebat producătorul dacă ar putea să cumpere doar chibriturile din lemn, fără vârfuri. Cerința a determinat Guinness World Record să refuze la început recordul său.

„Suntem foarte încântați să putem aproba recordul… suntem fericiți să putem admite că am fost puțin prea aspri în privința tipului de chibrituri necesare în această încercare, iar încercarea lui Richard este cu adevărat uimitoare”, a spus Mark Mckinley, directorul Guinness World Record.

Sursa foto: Facebook / Richard Plaud

Citește și: Paella este în pericol dacă UE va interzice un pesticid pe care fermierii spanioli îl utilizau până acum | AUDIO